Ook werknemers zonder eigen bedrijfsmailadres kunnen gebruik maken van de Alterdesk messenger. Normaal gesproken is een bedrijfsmailadres verplicht om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Als je adminrechten hebt, kun je echter ook gebruikers toevoegen met hun privé e-mailadres of zelfs zonder e-mailadres.

Als je admin bent, heb je toegang tot de bedrijfsinstellingen. Open deze door in de webversie naar het menu rechts bovenin te gaan en de optie ‘Bedrijfsinstellingen’ aan te klikken.

Als je gebruikers wilt toevoegen zonder e-mailadres, dien je eerst in de tab ‘Account’ een ‘Login domein’ in te stellen. Hiervoor kun je gewoon de naam van je bedrijf gebruiken. Vervolgens ga je naar de tab ‘Gebruikers’. Hier zie je de knop ‘Maak nieuwe gebruiker aan’. Klik hierop. Je krijgt nu de keuze om een gebruiker aan te maken met een e-mailadres of met een gebruikersnaam. Kies voor ‘Maak nieuwe gebruiker aan met gebruikersnaam’. Vul de gegevens van de nieuwe gebruiker in en klik op ‘Maak gebruiker aan’.

Als je gebruikers wilt toevoegen met een (privé) e-mailadres dien je in de tab ‘Gebruikers’ op ‘Maak nieuwe gebruiker aan’ te klikken. Als je in de ‘Account’ tab een login domein hebt ingesteld word je gevraagd of je een e-mailadres of gebruikersnaam wilt gebruiken. Als je dit niet gedaan hebt ga je direct door naar de optie met e-mailadres. Mocht je de optie krijgen om te kiezen, kies dan ‘Maak nieuwe gebruiker aan met e-mailadres’. Vul de gegevens in van de nieuwe gebruiker en klik op ‘Maak gebruiker aan’.

Als je via de ‘reguliere’ manier een gebruiker met een e-mailadres toevoegt zonder bedrijfsdomein, wordt deze gebruiker niet toegevoegd aan het bedrijfsaccount. Dit betekent dat de gebruiker minder functionaliteiten tot zijn beschikking heeft en bovendien niet de lijst ‘Collega’s’ voorkomt. Door de gebruiker via de bedrijfsinstellingen toe te voegen, wordt de gebruiker wel een collega met alle rechten van dien.