Om een collega uit te nodigen voor een gesprek in de Alterdesk messenger klik je op ‘Nieuw’, waarna er een menu opent.

In dit menu kies je voor ‘Collega’. Hier kun je e-mailadressen invullen van mensen om uit te nodigen. Om een collega uit te nodigen dien je hier zijn / haar e-mailadres in te voeren – het toevoegen van een persoonlijk bericht is optioneel. Klik vervolgens op ‘Stuur’.

Let wel op dat je het zakelijke e-mailadres gebruikt van deze persoon (gekoppeld aan de domeinnaam van de organisatie). Als je een persoonlijk e-mailadres gebruikt krijgt deze persoon wel een uitnodiging voor Alterdesk, maar als deze persoon je uitnodiging accepteert wordt hij / zij binnen Alterdesk niet gerekend als collega.

Als je collega geen zakelijk e-mailadres heeft, vraag dan aan je bedrijfsadmin of deze hem / haar kan toevoegen aan het bedrijfsaccount met een privé e-mailadres of losse gebruikersnaam.