Als je een bericht verzonden hebt, zie je groene vinkjes aan de rechterkant van je bericht. Deze vinkjes laten de status van het bericht zien.

Als er één groen vinkje staat, betekent dat dat het bericht is verstuurd. Als je twee vinkjes ziet, betekent dit in een één-op-één gesprek iets anders dan in een groepsgesprek. In één-op-één conversaties betekent het tweede groene vinkje dat je gesprekspartner het bericht heeft ontvangen. In een groepsconversatie betekent het tweede groene vinkje dat het bericht is ontvangen door de server.

Naast de groene vinkjes is het ook mogelijk om te zien wie je bericht gezien heeft. Dit kan door middel van het ‘Gezien door’ veld onder je bericht. In de webversie vind je deze optie terug in iedere berichtenballon. Als je met je cursor over het ‘Gezien door’ veld gaat, verschijnt er een venster met de namen van iedereen die het bericht gezien heeft.

Op een mobiel apparaat kun je de ‘Gezien door’ optie vinden door een bericht in te drukken tot er een venster verschijnt. In dit venster klik je op ‘Gezien door’. Vervolgens krijg je een lijst te zien met alle mensen die je bericht gezien hebben.