Je kunt ieder bericht een bepaalde levensduur meegeven. Dit betekent dat het bericht na die ingestelde tijd automatisch wordt verwijderd.

Stel de levensduur functionaliteit in door op web op de zandloper te klikken en vervolgens een tijdsperiode te selecteren.

Op je mobiele apparaat doe je dit door op de paperclip te klikken en vervolgens op de zandloper, waarna je een tijdsperiode kunt selecteren.

Op het moment dat je je bericht verstuurt zal hierbij een extra tijdsindicator worden weergegeven, die aangeeft hoe lang het duurt voor het bericht wordt verwijderd.

Op het moment dat de tijdsindicator is teruggelopen naar 0 seconden zal het bericht zichzelf automatisch verwijderen van het apparaat van de verzender, die van de ontvangers en de servers van Alterdesk.