Je kunt in de Android en iOS apps van de Alterdesk messenger nu ook een vingerafdruk instellen om de messenger mee te vergrendelen. Deze vingerafdruk fungeert dan als alternatief voor een PIN code.

Doorloop de volgende stappen om je vingerafdruk in de Alterdesk app in te stellen met een Android smartphone:

1. Open de Alterdesk app en log in.
  2. Ga naar ‘Instellingen’.
  3. Onder het kopje ‘Algemeen’ zie je de optie ‘Gebruik PIN’. Zet die aan.
  4. Vervolgens word je gevraagd om een pincode in te stellen. Stel deze in en bevestig.
  5. Na het instellen van je pincode kun je je vingerafdruk scannen – indien je een vingerafdruk hebt ingesteld in je telefoon. Scan je vingerafdruk zoals gewoonlijk. Klaar!
  6. Is je vingerafdruk nog niet ingesteld? Ga dan naar de instellingen van je smartphone en kies ‘Schermvergrendeling en beveiliging’.
  7. Kies ‘Vingerafdrukken’ en vervolgens ‘Vingerafdruk toevoegen’. Leg je vinger in een voor jou natuurlijke houding op de scanner van je telefoon. Het is handig om hierbij rekening te houden met hoe je je hand houdt wanneer je je telefoon gebruikt. Doe dit meerdere keren, met kleine wijzigingen in de positie van je vinger.
  8. Klaar! Je vingerafdruk is ingesteld. Je kunt je vingerafdruk nu activeren in de Alterdesk messenger.