Er zijn diverse resources voor het werken met onze APIs. Om te zorgen dat je snel en gemakkelijk kunt starten hebben we ze hieronder op een rijtje gezet.

Let wel: uiteraard vereist het maken van een API-integratie of een add-on zoals een chatbot enige programmeerkennis. Ons team helpt je graag op weg door aan te geven waar je de benodigde documentatie kunt vinden, maar voor basisvragen over het daadwerkelijk programmeren ben je bij ons niet aan het juiste adres.

Je account
Voordat je start moet je even een account aanmaken op ons platform via https://im.alterdesk.com/. Hiermee kun je e.e.a. bouwen en testen.

Toegang verschaffen – OAuth
Om gebruik te kunnen maken van de API’s is er een OAuth token vereist. We hebben hier neergezet hoe je een OAuth v2 token aan kunt maken: https://api.alterdesk.com/documentation/oauth

De REST API
We hebben een REST API en een real-time API. Hier vind je alle documentatie over onze REST API: https://api.alterdesk.com/documentation

De real-time API
Alle documentatie over onze real-time API vind je hier: https://api.alterdesk.com/documentation/gateway

Demo applicaties

Benieuwd wat je zoal kunt maken met onze real-time API? We hebben een demo gemaakt voor 1-op-1 gesprekken en voor groepsgesprekken.

Onze voorbeeld chatbot

Wil je een chatbot bouwen voor ons platform? Bekijk dan zeker onze demo chatbot! In dit voorbeeld kun je zien welke mogelijkheden ons chatbot-framework te bieden heeft en je kunt e.e.a. als basis gebruiken om je eigen chatbot te programmeren.

NodeJS libraries

Om een vliegende start te maken met het aanspreken van onze APIs of het maken van chatbots hebben we NodeJS libraries beschikbaar gemaakt: https://github.com/Alterdesk