Alterdesk-gebruikers kunnen ervoor kiezen om tijdens een videogesprek hun beeldscherm te delen. Om dit te doen moet je gebruik maken van de desktop client (voor Windows of macOS) of de web client in Chrome of Firefox. Als je gebruik maakt van Chrome zul je wel nog even de desktop sharing extensie voor Chrome moeten installeren.

Start eerst een regulier videogesprek met de persoon / personen met wie je je scherm wilt delen (zie hiervoor dit stappenplan).

Vervolgens zie je bovenin je scherm naast het woord ‘Schermformaat’ icoontjes om het beeld van je gespreksgenoten kleiner of groter weer te geven. Helemaal rechts van deze icoontjes zie je een icoon van twee overlappende vlakjes – klik hierop om je scherm te delen.

Je ziet vervolgens een scherm waar je kunt selecteren welk beeld (je hebt wellicht meerdere browsers of systemen openstaan) je wilt delen. Klik op het gewenste scherm en deze zal gedeeld worden met de deelnemers van je videogesprek.