Hoe sluit ik een conversatie?

Een groepsconversatie kan worden gesloten. Als je de eigenaar van de groep bent kun je dit doen door in de webversie te gaan naar ‘Meer’ en te klikken op ‘Sluit chat’. Op je mobiele apparaat kun je je conversatie sluiten door het gesprek te openen, in het menu te klikken op ‘Chat-opties’ en daar te klikken op ‘Chat sluiten’.

Een gesloten groepsconversatie is een groepsconversatie waar geen aanpassingen meer aan mogen worden gedaan. Dit betekent dat er geen nieuwe berichten mogen worden verstuurd in die groepsconversatie. Ook mogen er geen mensen worden toegevoegd, verwijderd of uit zichzelf weggaan. De groepsconversatie kan nog wel gedownload en ingekeken worden.

Waarom zou je een groepsconversatie willen sluiten?

Een mogelijk voorbeeld is dat je een groepsconversatie hebt voor een project dat inmiddels is afgerond. Nadat het project is afgerond, is het gesprek niet langer nodig en kan daarom worden gesloten.

Als een chat is gesloten kun je ervoor zorgen dat je hem niet langer in je overzicht ziet door de filter van je conversatie-overzicht op ‘Open’ te zetten. Alle gesloten chats worden dan niet langer getoond.

Kan ik een gesloten conversatie heropenen?

Nee, wanneer een conversatie eenmaal is gesloten kan je deze niet meer heropenen. Je dient dan een nieuwe groepsconversatie aan te maken.

Kan ik groepsgesprekken ook volledig verwijderen?

Wanneer je het groepsgesprek gesloten hebt, zul je ook de optie krijgen om deze te verwijderen. Deze optie is (op desktops / in web) te vinden in hetzelfde menu als waar je de chat gesloten hebt: klik links bovenin, onder de titel op ‘Meer’. Vervolgens kun je kiezen voor ‘Verwijder chat’.

Op Android vind je de optie door de chat in je overzicht ingedrukt te houden.

Op iOS moet je eerst de gesloten chat openklikken. Ga vervolgens naar het menu rechts bovenin en kies ‘Opties’. Onderin het scherm zie je vervolgens de optie om de chat te verwijderen.

Kan ik een één-op-één conversatie sluiten?

Nee, een één-op-één conversatie kun je niet sluiten. Wel kun je een contact (niet een collega) verwijderen of verwijderen en blokkeren.

Om dit te doen open je in web het gesprek met die persoon en ga je naar ‘Meer’. In het menu kies je voor ‘Contact verwijderen’ of ‘Verwijder en blokkeer contact’.

Op je mobiele apparaat druk je op het contact tot er een menu verschijnt. In dit menu kun je opnieuw kiezen om dit contact te verwijderen of te verwijderen en te blokkeren.