Een groepsconversatie aanmaken doe je door op ‘Nieuw’ te klikken – in de webversie vind je deze knop bovenin het scherm, op je mobiele apparaat vind je deze knop onderin.

Als je deze knop heb ingedrukt verschijnt een menu waarin je kunt kiezen voor onder andere ‘Nieuw groepsgesprek’ – klik hierop.

Vul nu een onderwerp in, kies de contacten en collega’s die je voor dit gesprek wilt uitnodigen en stel de extra instellingen naar wens in. Je kunt kiezen of de conversatie alleen toegankelijk is voor collega’s, je kunt beslissen wie er allemaal deelnemers kunnen uitnodigen, of de groepschat na een bepaalde tijd gesloten moet worden, of er een default levensduur is en of je hybrid messaging aan wilt zetten.

Klik op ‘Maak nieuw groepsgesprek’ zodra je klaar bent.

Heb je de verkeerde instellingen veranderd of wil je nog meer mensen toevoegen op een later tijdstip? Dat kan altijd – als ‘eigenaar’ van een groepsgesprek kun je bovenin de chat de instellingen wijzigen. Meer deelnemers uitnodigen kan via het groene plusje in de web-interface of via de ‘Chat-opties’ –> ‘Deelnemers’ tab op je mobiele apparaat.