Je kunt je beschikbaarheid tonen door middel van een van deze 4 statussen: Online, Bezig, Afwezig en Offline.

Je kunt jouw status wijzigen door op je naam rechts bovenin het scherm te klikken. Elke status heeft een kleur. De statussen hebben ieder een bijbehorende kleur. De ring rondom een profielfoto neemt de kleur aan van de status die die persoon op dat moment heeft ingesteld.

Groen betekent dat de gebruiker Online is. Een rode ring betekent dat hij Bezig is, een oranje dat hij Afwezig is en grijs dat hij Offline is.

Als jij aan je contacten wilt laten zien dat je beschikbaar bent zet je je status op ‘Online’. Als je je status nog nooit hebt aangepast, zal je status wanneer je Alterdesk gebruikt standaard op ‘Online’ staan.

Let wel: als je je status op Bezig of Offline zet, zullen je mobiele apparaten geen notificaties ontvangen.