Blijft de Desktop client of de Edge browser client hangen in Windows 10?

Dan kan het helpen om de volgende Windows services uit te schakelen:

• Connected User Experiences and Telemetry
  • Connected Devices Platform Service
  • debugregsvc
  • dmwappushsvc

Bovenstaande services zijn niet belangrijk voor het functioneren van Windows, maar zijn voor Microsoft om gegevens te verzamelen.

Uitschakelen via services.msc

Je kunt de genoemde Windows services uitschakelen door de Windows toets + R in te drukken.

Vervolgens vul je in het schermpje ‘services.msc’ in. Klik op ‘OK’.

Er wordt een overzicht met alle services geladen. Als je bovenstaande vier services opent en bij opstarttype ‘Uitgeschakeld’ zet, worden ze niet meer automatisch gestart.

Klik ook nog even op ‘Stop’ als ze nog gestart zijn, zodat ze ook in je huidige sessie gestopt worden.

Uitschakelen via Admin command prompt

Gevorderde Windows-gebruikers (zoals systeembeheerders) vinden het wellicht gemakkelijker om de vier genoemde services uit te schakelen via een Admin command prompt. Zij kunnen hiervoor onderstaande copy-pasten:

sc stop CDPSvc
sc config CDPSvc start=Disabled
sc stop DiagTrack
sc config DiagTrack start=Disabled
sc stop debugregsvc
sc config debugregsvc start=Disabled
sc stop dmwappushservice
 sc config dmwappushservice start=Disabled

Lost bovenstaande het probleem niet op? Neem dan contact met ons op voor verdere ondersteuning.